2018-10-16 11:19:11• hírek • Szatmár.ro

Határtalanul! Petőfi nyomában Debrecenben és Szatmárnémetiben

Október 8-án és 9-én magyarországi vendégeket fogadott a szatmárnémeti Constantin Brancusi Faipari Iskolaközpont.

A Debreceni Szakképzési Centrum Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskolájából érkeztek a látogatók, 21 diák és három kísérő tanár A kirándulás a Határtalanul! program keretében jött létre, és a Petőfi nyomában címet kapta.

 

Az első napon a debreceni vendégek megcsodálták városunk nevezetességeit, majd másnap, mint a program címe is sugallja, Petőfi nyomába eredtek a tanulók és a tanári kíséret.

 

A debreceni és a faiparis diákok közös kiránduláson vettek részt Koltón és Nagybányán, felelevenítve Petőfi életének főbb állomásait, tetteit. Kovács Izabella magyartanár vezetésével, a két iskola diákserege játékos csoportmunkában idézte fel a költő néhány versét, illetve városunk nevezetességeit.

 

 

Az időutazás Petőfi nyomában itt nem ért véget, hiszen a faiparis diákok is kellemes három napot töltöttek el a debreceni szakképző iskolában, az október 10-12. közötti időszakban. A nebulókat elkísérték a tanintézmeny igazgatónői, Simon Daniela és Pop Olivia és néhány tanára: Kovács Izabella, Győri Károly, Teaca Maria, Muresan Csilla, illetve Tanta Eva.

 

Debrecen városának nevezetes helyeit látogatták meg, továbbá a csodálatos Hortobágyra követték Petőfit, felidézve az itt született költeményeit. A programot közös versmondással zárták: Petőfi Sándor Magyar vagyok című versével.

 

 
A Határtalanul! program célja a magyar-magyar kapcsolatok épitése, személyes kapcsolatok ápolása, barátságok köttetése. A programra az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő írta ki a pályázatot.

 

A háromnapos debreceni látogatást tartalmasan és kellemesen töltötték el, hála és köszönet a debreceni iskola igazgatóhelyettesének, Méhész Balázsnak és a tantestületnek.   

 

A diákok október 12-én, ismeretekben és élményekben gazdagon tértek haza Szatmárnémetibe.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: