2019-06-06 07:41:16• hírek • Közlemény

Határtalanul! Együtt kirándultak a kölcseysek Székelyföldre a hajdúböszörményi diákokkal

Képek: Drénné Elek Andrea
Képek: Drénné Elek Andrea

A hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium 9. A osztálya május utolsó hétvégéjén a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium 10. C osztályával közösen Székelyföldön kirándult a Határtalanul! program keretében - olvasható a Drénné Elek Andrea, a hajdúböszörményi középiskola tanárnőjének beszámolójában.

A történetet ekképp folytatja a Facebook-bejegyzésében: "Az első napon Marosvásárhely nevezetességeivel ismerkedtünk meg, jártunk a Bólyai Farkas Líceumban és a város főterén. A második nap Szovátán sajnos csak esőben csodálhattuk meg a Medve-tavat, de miután a parajdi sóbányából feljöttünk, már ragyogó napsütés várt bennünket.

 

 

Az utunk következő állomásán - Korondon - nem csak a fazekassággal ismerkedtünk meg, hanem megmutatták nekünk, milyen tárgyakat lehet készíteni a taplógombából és hogyan keletkezik az aragonit nevű féldrágakő ma is a Csiga domb alatt. A nap végén Farkaslakán, Tamási Áron szülőházához és sírjához látogattunk el.

 

Az utolsó napon Kolozsvár központjában töltöttünk még néhány órát. Köszönjük a szatmári tanárnőknek és a diákoknak, hogy előkészítették ezt a kirándulást, nagyon sok élménnyel tértünk haza!

 

A fotóalbum:

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: