2012-01-06 14:25:04• hírek • Póti Orsolya

Nem adják fel a határsértők

A Szatmár megyei Határrendészeti Felügyelőség munkatársai péntekre virradóan hét külföldi személy és két román állampolgár ellen indítottak bűnvádi eljárást határsértés vádjával. A hét külföldi férfi közül ketten már próbálkoztak illegális határátlépéssel december 26-án.

Péntekre virradóan ellenőrző akciót indítottak a Szatmár Megyei Határrendészeti Felügyelőség munkatársai, melynek keretében egy Szilágy megyei településtől egészen Daróc település bejáratáig követtek két autót. A Petei Határrendészeti Felügyelőség ellenőrei mindkét gépjárművet átvizsgálták, és észrevették, hogy a sofőrökön kívül még hét külföldi személy utazott az autókban.

Az első vizsgálatokból kiderült, hogy a gépjárműveket a 36 éves Szatmár megyei V. Zoltán és a szintén 36 éves Szilágy megyei P. Virgil vezette, akik 13-41 év közötti marokkói, líbiai és algériai személyeket akartak átjuttatni illegálisan a határon. A hét külföldi állampolgár közül kettő már megpróbált átszökni a határon december 26-án.

A két sofőr azt vallotta, a külföldi személyek 100 eurót ajánlottak fel, azért, hogy sikeresen átjuttassák őket a határon. A határrendészeti felügyelőség bűnvádi eljárást indított mind a kilenc férfi ellen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: