2020-04-09 11:13:02• hírek • Bede Emőke

Határsértőket tartóztattak fel Csanáloserdő közelében

Koronavírus ide vagy oda, a bevándorlók továbbra sem adják fel azon törekvéseiket, hogy eljussanak Nyugat-Európába. Legutóbb a Szatmár megyei Csanáloserdő és Kálmánd közelében kerítettek kézre három, illegális határátlépéssel próbálkozó fiatalembert.

A szerkesztőségünkbe eljuttatott közlemény szerint a határrendészet munkatársai szerda este, 21 óra környékén Kálmánd közelében egy férfira lettek figyelmesek, aki gyalogosan igyekezett az országhatár felé. Kézre kerítése után alig egy órával, a határ közvetlen közelében található Csanáloserdőnél is sikerült feltartóztatni két fiatalembert. Az egyenruhások azonnal feltartóztatták őket is, majd a triót a hatóság nagykárolyi székhelyére kísérték.


Mint a nyomozás során kiderült, a 25 és 32 év közötti férfiak Algériából származnak, és a román hatóságok felé korábban már benyújtották menedékjogi kérelmüket. Vallomásuk szerint Németországba és Franciaországba szerettek volna eljutni. A hatóság illegális határátlépés kísérlete miatt eljárást indított a három férfi ellen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: