2011-09-04 12:23:29• hírek • Póti Orsolya

Határsértőket fogtak a megyei határrendészek

Illusztráció
Illusztráció

A Szatmár megyei határrendészek az elmúlt 24 órában négy iráni és két marokkói férfi ellen indítottak bűnügyi eljárást határsértés miatt.

Szeptember 4-én éjszaka 1 óra körül egy ellenőrzési akció keretében a szatmári határrendészet munkatársai a Petei Határátkelő környékén, a határvonaltól 800 méterre egy négy személyből álló csoportra lettek figyelmesek. A csoport a magyar határ felé vette az irányt, azonban az ellenőrök feltartóztatták őket. Mint megállapították 28-30 év közötti iráni állampolgárok akartak átszökni.

A négy személynél nem volt utazási okmányt, csak egy felfújható csónakot találtak náluk, amellyel vélhetően kisebb csatornákon, ereken akartak átjutni. A határsértők elmondása szerint, a határ menti zónára az interneten találtak rá, és úgy vélték könnyen sikerül átjutni. Ezért szeptember 3-án vonattal érkeztek Szatmárnémetibe, majd az éjszaka folyamán jöttek a határhoz. A végső úti céljuk Németország lett volna.

Szeptember 4-én a délelőtti órákban a határrendészek a Pusztadaróci Rendőrség közreműködésével tartóztatott fel két marokkói férfit a Szamos jobb partjánál, a határvonaltól 500 méterre. A Szatmár Megyei Határ-rendészeti felügyelőség mindkét esetben eljárást indított.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: