2013-10-02 11:00:15• hírek • Kocsis Zoltán

Rendőrnő gázolt halálra idős nőt Szatmár megyében

Halálra gázolt kedd este egy idős nőt a Szatmár Megyei Rendőrség kötelékébe tartozó fiatal rendőrnő Mezőpetriben, egy másik személy pedig súlyosan megsérült. A vizsgálatok szerint a figyelmetlen nő nem fogyasztott alkoholt. A vizsgálatok tovább folynak az ügyben.

A Szatmár Megyei Rendőrség tájékoztatása szerint a baleset október elsején, kedd este 20.03 perckor történt Mezőpetri településen. A mezőpetri rendőrőrs egyik tagja, a 25 éves Bianca A. a szokásos járőrözését végezte a megyei rendőrség tulajdonát képező Volkswagen Vento típusú személygépkocsival. Az enyhe esőben nem vette észre időben azt a csoportot, amely szabályosan igyekezett átkelni az úttesten, a csúszós aszfalton pedig már nem tudott kellőképpen lelassítani.

A baleset következtében két személy - mindkettő mezőpetri lakos - súlyosan megsérült. A 75 éves P. Maria állapota életveszélyes volt, ezért úgy döntöttek, hogy a nagyváradi kórházba szállítják. Sajnálatos módon azonban oda már csak a holtteste érkezett meg, útközben ugyanis életét vesztette.

A másik sebesültnek, a 68 éves G. Catalinnak szerencséje volt. Őt a Szatmár Megyei Kórházba vitték, ahol alapos vizsgálatnak vetették alá, majd ujjtörést állapítottak meg a jobb kezén - ennek ellátása után haza is engedték.

A fiatal rendőrnőt a helyszínen alkoholtesztnek vetették alá, ennek eredménye negatívnak bizonyult. A rendőrség tájékoztatása szerint továbbra is folynak a vizsgálatok, hogy megállapíthassák a sajnálatos baleset további körülményeit.

A Szatmár.ro megkeresésére Ana Petric, a Szatmár Megyei Rendőrség helyettes sajtószóvivője elmondta, halált okozó baleset esetében a gépkocsivezető egy és öt év közötti börtönbüntetésre számíthat. Amennyiben helyzetét alkoholfogyasztás is súlyosbítja - ebben az esetben erről nincs szó -, akkor 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztésre lehet számítani. A szóvivő ígérete szerint a vizsgálatok lezárultával a rendőrség tájékoztatja majd a sajtót Bianca A. sorsáról.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: