2017-01-18 18:10:00• hírek • MTI

Határrendészeket vettek őrizetbe

A román-magyar államhatár Arad megyei átkelőinél tevékenykedő, korrupcióval gyanúsított határrendészeket vett őrizetbe szerdán a román ügyészség - közölte a Digi24 hírtelevízió.

A romániai korrupcióellenes ügyészség (DNA) képviselői szerda reggel négy Arad megyei határátkelőhelyen foglaltak le dokumentumokat, és 19 határrendészt kísértek be a DNA temesvári székházába. A hírtelevízió úgy tudja, azzal gyanúsítják őket, hogy mind ember-, mind pedig árucsempészeti ügyekben szemet hunytak csúszópénz ellenében. Az ügyészség 2015 szeptembere óta figyelte a határrendészeket, és tízezer eurós nagyságrendű csúszópénzek elfogadásáról is értesült.

A szerda reggeli akció keretében leállítottak egy csempészcigaretta-szállítmányt, amelynek a beengedése ellenében a csempészek 40 ezer eurós csúszópénzt ígértek a határrendészeknek, az ügyészségi akció azonban megelőzte a csúszópénz átadását.

A híradás szerint négy határrendészt - köztük a Gyula-Varsánd határátkelőhely parancsnokát - őrizetbe vett az ügyészség, a többiek kihallgatása tart.

A román hatóságok tájékoztatása szerint egyébként szerda hajnalban a Tornya-Battonya határátkelőhely közelében az Arad megyei határrendészek 21 embert tartóztattak fel, akik a zöld határon át próbáltak Magyarországra jutni. A határrendészet közleménye szerint az iraki, iráni, szíriai és pakisztáni állampolgárokból álló csoport olyan személyekből állt, akik korábban menedékjogot kértek Romániában. A migránsok száz méterre közelítették meg az államhatárt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: