2009-05-15 14:57:51• hírek • Ferenczi Noémi

Határrendészek segítették a csempészeket

Az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság Nagyváradi kirendeltségéhez tartozó Szatmár megyei fiókjának ügyészei 13 személy ellen indítottak eljárást, közülük 9-et előzetes letartóztatásba helyeztek.

Az ügyészek megállapították, hogy 2008 augusztusától 2009 márciusáig Szatmár megye területén Halmi és Kökényesd településeken egy bűnbanda tevékenykedett, mely nagy mennyiségű dohányárút csempészett át a zöldhatáron, majd értékesítették azt Romániában és az Unió egyéb országaiban.
A 2008-as évben Moldovan Viorel vádlott kezdeményezte majd pedig irányította a bűnbanda tevékenységét, melyben részt vettek:  Delegan Francisc, Francia Ioan, Bodo Paul, Bodo Victor, Hotea Alin - Ionică és Şimon Timea.

Ezt követően Balazs Zoltán és Cormos Mirel vádlottakhoz került a cigaretta, ők foglalkoztak a tulajdonképpeni értékesítéssel.

 

A bűnbandát Hotea Gheorghe Sorin, Kocsan Rudolf és Gherman Claudiu vádlottak segítették, akik mindannyian a Szatmár Megyei Határrendészet hatósági közegei. Bizonyos összeg fejében rendszeresen informálták bűntársaikat a vám biztonsági rendszeréről, az őrségről stb. ezen kívül többször szemet hunytak afölött, hogy bűntársaik nagy mennyiségű cigarettát hoznak át a zöldhatáron. A bűnbandát Morar Sebastian, a határrendészet igazságügyi tisztje is segítette.

A bandának összesen 1 533 340 doboz cigarettát sikerült ily módon becsempésznie az országba, melynek értéke eléri a 2 millió eurót. Ezen érték fejében lefoglalták a gyanúsítottak ingó és ingatlan értékeit.

Nagyvárdai Táblabíróság kérte Moldovan Viorel, Delegan Francisc, Francia Ioan, Cormos Mirel Stelian, Hotea Alin Ionică, Şimon Elisabeta Timea, Kocsan Rudolf, Gherman Claudiu, Hotea Gheorghe Sorin és Morar Sebastian gyanúsítottak 28 napra való ideiglenes letartóztatásba való helyezését.

A csempészek lebuktatásában a Szatmár és a Máramaros megyei határrendészek is segítettek. A gyanúsítottak ügyét továbbították a Nagyváradi Táblabírósághoz.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: