2009-05-05 12:37:20• hírek • Szatmár.ro

Határozottság és gyorsaság

Arsene Wenger a fentiekben bízik a ManU elleni visszavágó előtt.

A labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőinek első visszavágója előtt egy dolog biztos: angol csapat jut be ezen az ágon a döntőbe. Ehhez persze semmilyen jóstehetség nem szükségeltetik, csak némi földrajztudás, mivel a londoni Arsenal a Manchester Unitedet fogadja. A vendégek egy gólos előnnyel érkeznek a fővárosba, lévén O'Shea góljával nyerni tudtak az Old Traffordon.

Annak ellenére, hogy a „vörös ördögök" utoljára 2007. május 2-án szenvedtek vereséget a királykategóriában, és az utolsó hét idegenbeli meccsen hat alkalommal gólt sem kaptak, Arsene Wenger bizakodó.

„Úgy érzem, a helyzetünk nem reménytelen és akkor sem lenne az, ha ők szereznének vezetést. A mérkőzésen a határozottság és a robbanékonyság lehet a döntő, és ezen a téren játékosaim jól állnak", mondta a francia mester. És hát a robbanékonysággal tényleg nem lehet majd gond, mivel a hétvégi bajnokin mindössze Sagna, Song és Walcott szerepeltek a kezdőben azok közül, akik az első elődöntőben is ott voltak a pályán.

Hasonlóképpen cselekedett Sir Alex Ferguson is, ő Evrát, Vidicset, O'Shea-t és Rooney-t vetette be szombaton. „Mindenképp gólt szeretnénk szerezni, az már megnyugtató előnyt jelentene és ennek megfelelően lépünk majd a pályára", vázolta fel terveit a skót szakember.

Az Arsenal immár öt éve, azaz 24 meccse nem szenvedett vereséget hazai pályán a Bajnokok Ligájában és az idei sorozatban még gólt sem kapott. Ráadásul az Emirates stadionban még soha nem szenvedett vereséget Ferguson legényeitől. Az őszi bajnokin Nasri góljaival 2-1 arányban nyerni tudtak az „ágyúsok", ez azonban kedd este nem lenne elég számukra a továbbjutás kiharcolására.

Ami a hiányzókat illeti, a hazaiak állnak rosszabbul: Gallas és Clichy sérült, Silvestre kérdéses. A túloldalon is a védelemben akadhatnak gondok, mivel Hargreaves már régen a maródiak listáján van és Ferdinand valamint Evra szereplése is bizonytalan. Jó hír viszont a hazai drukkereknek, hogy egyik kedvencük, a házi gólkirály van Persie ismét bevethető.

Kérdés, Nasri kedden is örülhet-e?

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: