2019-09-03 12:05:04• hírek • Bede Emőke

Határozottabb fellépést követelnek a szülők az iskolai erőszakkal szemben

A keddi fogadóóra adta lehetőséget kihasználva egy kisgércei édesapa Darius Filip prefektushoz fordult annak érdekében, hogy szolgáltassanak végre igazságot gyermekének

A férfi ugyanis a találkozó során arról számolt be, hogy nyolcadikos fiát június 5-én két osztálytársa fizikailag bántalmazta. A felháborodott szülő panaszt fogalmazott meg, melyet eljuttatott a rendőrséghez és a Szatmár Megyei Tanfelügyelőséghez is, viszont elmondása szerint érdembeli választ sehonnan sem kapott, és a támadókkal szemben sem foganatosítottak semmilyen intézkedést. Az ügy további részleteit a prefektusi hivatal által kiküldött közlemény nem részletezte, annyi azonban bizonyos, hogy nem ez volt az elmúlt tanévben az egyetlen testi sértéssel kapcsolatos ügy Szatmár megye tanintézményeiben.


A Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség legfrissebb tájékoztatása szerint a 2018-2019-es tanévben 18 olyan bűncselekményről kaptak bejelentést, melyek konkrétan a tanintézmények területén történtek. 10 esetben testi sértés történt, 4 esetben lopás, 2 alkalommal gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt kellett intézkedni, egy esetben visszaélés és ugyancsak egyetlen esetben kiskorú veszélyeztetése miatt indult vizsgálat. 


Ugyancsak a rendőrség beszámolójábl derül ki az is, hogy a megyében működő 287 tanintézmény közül csupán 171-ben gondoskodnak személyzet vagy biztonsági rendszer által a rendről, holott ezt a törvények is megkövetelik. 123 tanintézménynek (55 óvodának, 63 általános iskolának és 5 középiskolának) kizárólag biztonsági kamerás megfigyelő rendszere van: 19 esetben csak a külső területeket pásztázzák a készülékek, 21 esetben csak az épület belsejét, 83 oktatási intézményben azonban sikerült megoldani a kinti és benti megfigyelést is. 45 tanintézményben a biztonsági kamerák mellett személyzetet is alkalmaztak a rend megőrzése érdekében, 116 óvoda és iskola azonban semmiféle módon nem tudott eddig gondoskodni a biztonságról.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: