2011-09-20 19:04:31• hírek • Kocsis Zoltán

Határozatlan időre bezárták a „zöld blokkot”

Nem telik el hónap, hogy ne történjék valami az Ostrovului utcán található roma gettóban. Kedden egy olyan lépésre szánta rá magát Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala, amelyre már régóta lehetett számítani: bezárta a hírhedt „zöld blokkot".

Ilyés Gyula polgármester és Kereskényi Gábor alpolgármester a nyár folyamán többször is kijelentette, hogy a hivatalosan CD1-es elnevezésű tömbházat teljesen bezárják, megakadályozva ezzel, hogy bárki is használja, illetve hogy egyáltalán bejuthasson az épületbe.

A tömbház a Polgármesteri Hivatal tulajdonába tartozik, ám az intézménynek nem áll rendelkezésére olyan anyagi fedezet, ami lehetővé tenné, hogy a katasztrofális állapotban lévő épületet felújítsa. A köznyelvben csak „zöld blokként" emlegetett létesítményt a szomszédos, szintén szánalmas állapotban lévő CD2-es tömbház lakói gyakorlatilag közvécének és szemétlerakónak használta. Mindemellett alvilági figuráknak is szállásaként funkcionált.

fotó: www.satu-mare.ro

Mindezen állapotnak véget vetvén kedden a Helyi Rendőrség munkatársainak felügyelete mellett az illetékesek kiköltöztették azt a tizenhét személyt, akik az eddig az épületben húzták meg magukat és berácsozták a földszinti ablakokat, ajtót.

Kérdéses ugyanakkor, hogy a „leleményességükről" oly híres „szomszédokat" mily mértékben tartják távol ezek a rácsok, illetve, hogy egyáltalán meddig maradnak helyükön a rácsok...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: