2015-12-20 00:00:16• hírek • Kocsis Zoltán

Határőrség: Felkészültünk a rohamra!

A karácsony előtti időszak nem csak az ajándékboltok vagy játéküzletek számára jelent csúcsidőszakot, hanem a határátkelők munkatársainak is. Főleg egy olyan országban, mint Románia, amelynek rengeteg állampolgára dolgozik külföldön, de a szeretet ünnepét a családdal szeretné tölteni.

A tavalyi év utolsó hónapjában például 2,98 millióan lépték át Románia határát. Közülük 2,6 millió volt uniós állampolgár. A legnagyobb forgalom az ország nyugati részén található határátkelőknél volt: az 1.6 millió személy közül, akik Románia területére léptek decemberben, 1,4 millióan Magyarországról érkeztek...

A határrendészet hasonló rohamra számít idén is! Közleménye szerint azonban fel vannak rá készülve: az ünnepi időszakban több személyt állítanak csatasorba, a határátkelőknél több ellenőrzési pontot használnak. Mindezt a várakozási időszak csökkentése érdekében.

A határrendészet arra is figyelmeztet azonban, hogy november - pontosabban a párizsi merényletek - óta szisztematikusan ellenőrzik a határokon átkelőket. Ez ugyan sok esetben megnövelte a várakozási időt, célja azonban, hogy kiszűrje azokat a személyeket, akik a konfliktuszónákból érkeznek és veszélyt jelenthetnek a közbiztonságra.

Annak érdekében, hogy elkerüljék a zsúfoltságot, a határrendészet arra kéri az autósokat, ne csak az ismertebb, nagyobb átkelőket használják. Szatmár megyében két határátkelő működik: Pete-Csengersima és Csanálos-Vállaj, emlékeztet a határrendészet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: