2014-03-12 12:26:07• hírek • Szatmár.ro

Határon túlról kapott támogatást a SZÁMIT

A Szatmár Megyei Ifjúsági Tanácshoz hétvégén magyarországi - budapesti és debreceni - partnerek csatlakoztak, hogy a nyáron megkezdett együttműködésen alapuló kapcsolatot most konkrét segítségnyújtáson keresztül mélyítsék el.

A mostani alkalommal a SZÁMIT elnökével, Őri-Pákay Franciskával együtt, gyűjtöttek az Európai Parlamenti választásokra aláírásokat. Szatmár megyének kiemelt érdeke, hogy összegyűljenek a szükséges aláírások, hiszen négy jelöltje van a listán. Szombaton az önkénteseknek segítettek, hogy ajtóról ajtóra járva kopogtassanak be az Unirii sugárúton, s megkérjék a csengetésre előtoppanókat, hogy támogassák az RMDSZ jelöltjeit aláírásaikkal.

Mindenki barátságosan fogadta a magyarországi vendégeket, s néhányan arról is biztosították őket az aláírásgyűjtés közben, hogy kettős állampolgárok lévén szavazni fognak a közelgő magyarországi választáson. Voltak azonban olyanok is, akik az önkénteseken keresztül üzenték meg a környezetükben felmerülő problémákat, gyors megoldás reményében.

„Nehéz megértetni az emberek egy részével, hogy miért is fontos az Európai Unió, hiszen elsősorban lokális gondjaik vannak, amelyekre lehetőleg azonnali választ akarnak, s ettől, lássuk be, erősen távol van az uniós hatás. Ám meg kell azt érteni mindenkinek, hogy a magyar érdekeket csak és kizárólag magyarok képviselhetik igazán, ezért május 25-én az a célunk, hogy minél több magyart küldjünk Brüsszelbe" - fogalmazott Őri-Pákay Franciska, EP-jelölt.

Aláírásokat gyűjtöttek a fiatalok

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: