2019-12-04 08:52:14• hírek • Szatmár.ro

Határon átnyúló projekttel fejlesztik az egészségügyet

Nyíradony város önkormányzata és Nagymajtény község közös határon átnyúló egészségügyi pályázatának köszönhetően a két település 1 251 969 eurót költhet egészségügyi fejlesztésekre - számolt be a hírről a Szatmár Megyei Tanács hivatalos Facebook-oldalán.

Mint írják, a községben három egészségügyi központ kerül felújításra (Nagymajtény, Kismajtény, Domahida), illetve ezek orvosi felszerelése is bővülni fog. A pályázatnak köszönhetően lesz új defibrillátor, EKG, valamint a véranalízisekhez szükséges felszereléseket is beszerzik, továbbá egy teljesen új fogorvosi rendelőt is létrehoznak.



Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke is részt vett Nagymajtényban az Integrált egészségügyi segítségnyújtás a határmententi övezetben nevet viselő projekt megnyitóján.„Nagymajtényban egy nagyon jó csapat van. Gratulálok nekik. Ez a sikeres pályázat nagyszerűen kiegészíti a megyei egészségügyi fejlesztéseket és az olyan beruházásokat, mint a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház új szárnyának létrehozása. Minden régióban szükség lenne ilyen korszerű kisebb egészségügyi központokra, hiszen ezzel jelentősen megnőne az egészségügyi szolgáltatások minősége és csökkene a segítségnyújtás beavatkozási ideje.” - mondta Pataki Csaba.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: