2020-08-11 08:31:40• hírek • Bede Emőke

Határon átnyúló pályázattal újul meg az Ács Alajos Stúdióterem

Az Északi Színház Horea utcai épülete. Fotó: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala
Az Északi Színház Horea utcai épülete. Fotó: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala

Újabb, határon átnyúló pályázatot nyert a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és ungvári partnere,a “Yuri Augustine and Eugene Sherehiy” Regionális Akadémiai Színház.

A Határokon Átnyúló Együttműködési Program (Programul Operaţional România - Ucraina ENI CBC 2014-2020) keretén belül 564.640 euróból a Szatmárnémeti Északi Színház Ács Alajos Stúdióterme, az ukrajnai partner színházának pedig a kisszínpada újul meg, ugyanakkor két nemzetközi fesztivál megszervezésére is sor kerül. A pályázat összértéke 1.002.980,00 euró – osztotta meg a hírt Facebook-oldalán a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal.


Nem most először pályázik együtt Szatmárnémeti és Ungvár

A kárpátaljai Ungvárral együttműködve fejleszti Szatmárnémeti a municípium közbiztonságát is. A nemrégiben ismertetett, 110 ezer eurós összköltségvetésű projektben partnerségre lépő városok közös célja, hogy a térfigyelő rendszerek bővítése és a helyi rendőrség szakmai fejlődése által javítsák a közbiztonságot, illetve csökkentsék a bűnözési rátát. A megyeszékhely számára ez azt jelenti, hogy az előzetesen meghatározott szempontok szerint kiválasztott helyszínekre 20 térfigyelő kamerát helyeznek ki.


„Az elmúlt négy évben az egyik legfontosabb célkitűzésünk a közbiztonság javítása volt. E téma kapcsán ezelőtt két évvel találkoztunk először Ungvár Polgármesteri Hivatalának munkatársaival, és a város polgármesterével is sokat tárgyaltunk arról, mit is tehetnénk közösen azért, hogy megvalósítsuk erre vonatkozó törekvéseinket. Lévén, hogy Ungvár és Szatmárnémeti testvérvárosok, végül úgy döntöttünk, hogy együtt fogjuk megpályázni a támogatást a ma ismertetett projektre” – mondta el nemrégiben egy sajtótájékoztatón Kereskényi Gábor polgármester.


A 20 térfigyelő kamera leendő helyéről ide kattintva olvashatnak.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: