2018-02-12 09:13:36• hírek • Bede Emőke

Határon átívelő pályázatokkal fejlődik a szatmári kórház

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház közleményben tájékoztatta a helyi sajtót a 2018-as terveiről. Idén több osztályt is fejlesztenek, illetve kulcsfontosságú gépeket is szeretnének beszerezni.

Az előző évek adatait áttekintve elmondható, hogy 2018 az előrelépés éve lesz, ugyanis jelentősen megugrottak a kórházi fejlesztések számára jóváírt összegek. Az idei évben az intézmény 3 664 000 lejt költhet új eszközök beszerzésére, modernizálásra pedig 5 597 000 lejt.
 

Utóbbi összeget a neurológiai osztály, az általános sebészeti, az intenzív terápiás és az urológiai osztályok fejlesztése mellett a kórbonctani részleg és a sterilizációs központ modernizálására költik. Emellett a kórház konyháján is jelentős felújításokat fognak végrehajtani. A tasnádi részlegen is javítási munkálatokra lehet számítani az idei évben.
 

Ami a tavalyi vásárlásokat illeti, a kórház egy Ford Transit Courier típusú haszongépjárművet szerzett be, melyet kizárólag gyógyszerek, egészségügyi termékek, valamint élelmiszerek szállítására használnak.
 

Idén öt határon átívelő projektben is részt vesz a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház. Ezek által a szatmári kórház ukrajnai, magyarországi és szlovákiai intézményekkel közösen újul meg. Az elnyert vagy még elbírálásra váró projektek segítségével nem csak az osztályok felszereltsége javulhat, hanem egy új, helikopterleszállóval ellátott épületszárnnyal is gazdagodhat az intézmény.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: