2008-06-25 14:55:33• hírek • Szatmar.ro

Határon átívelő együttműködés

 A Kárpátia Kereskedelmi Iparkamara tapasztalatcserén alapuló találkozót szervezett városunkban.

A Kárpátia Magyar-Román Kereskedelmi Iparkamara Szatmárnémetiben szervezett tapasztalatcserén alapuló kétoldalú megbeszélést.

A találkozóra Szatmárnémetibe érkezett Csabai Lászlóné Nyíregyháza polgármesterasszonya, aki rövid ismertetőt tartott a városukban történt fejlesztésekről és a megoldásra váró feladatokról. Ilyés Gyula polgármester, illetve Csehi Árpád megyei tanácselnök pedig a helyi megvalósításokról számolt be.

Ilyés Gyula polgármester beszédében az újonnan létesített sétálóutcát illetően vont párhuzamot Nyíregyháza és Szatmárnémeti közt. Ahogyan azt Csabai Lászlóné vázolta, városukban is kétkedve szemlélték az új sétálóutca kiépítésének munkálatait, ám amint elkészült örömmel vették birtokukba a fiatalok. - Bennünket is rengeteg támadás ért a Coposu sétány miatt, de ahogy látom nem csupán minálunk vannak ilyen problémák. Két vonalon szeretnénk az előttünk álló években dolgozni, elsőként az infrastruktúrát kell rendebe tenni, azért hogy az újabb beruházások által jövőt építhessünk. Nem kétséges, hogy még számtalan negatív visszajelzést kapunk majd a lakosságtól – véli Ilyés.

Csehi Árpád elmondta, Szabolcs-Szatmár-Bereg, illetve Szatmár megye között főként a vidéki településeken mutatkozik meg a különbség, a megyeközpontok szinte hasonló dinamikával fejlődnek. -Megyénkben a vidéki alapinfrastruktúra feltételeit kell megteremteni, Magyarország ebből a szempontból sokkal magasabb színvonalat képvisel. Mivel egy régióban élünk, úgy gondolom fontos, hogy együtt tudjunk működni, hiszen például egy gyorsforgalmi út kiépítése is mindkét megyében komolyabb gazdasági fejlődést eredményezhet. Biztos vagyok benne, hogy az elkövetkezendő négy évben még számos ilyen találkozót szervezünk – magyarázta Csehi.

 
 
P.A. 

 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: