2010-04-15 13:27:14• hírek • Szatmár.ro

Határokon átívelő együttműködés

Csütörtökön délelőtt nagyszabású konferenciát rendeztek a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Iskolaközpontban.

„A fiatalok makro- és mikroközösségei határokon átívelő együttműködése, cserekapcsolatai, az ifjúsági és civil szervezetek összefogásával" című projekt célja a fiatalok makro- és mikroközösségei határokon átívelő együttműködése, cserekapcsolatai, az ifjúsági és civil szervezetek összefogásával, kapcsolataink fejlesztése és új kapcsolatok kialakítása - mondta el a konferencia megnyitásakor Ádámkó István, majd felolvasta Schönberger Jenő Szatmári megyés püspök köszöntőjét.

Ezután a zsúfolásig telt teremben a résztvevőket az iskolaközpont elsős és harmadikos diákjai szórakoztatták, akik Nagy Orbán színművész vezetésével népi gyermekjátékokat és széki táncokat adtak elő a színpadon.

Ezután Szatmárnémeti város történetéről, jelenéről, terveiről és a városban működő ifjúsági és civil szervezetek tevékenységeiről Nits János városi tanácsos tartott előadást, aki diavetítéssel egybekötve a megyeszékhely impozáns épületeit is bemutatta a közönségnek.

Az egészség megőrzéséről két előadást is meghallgathattak a résztvevők: dr. Olajos Judit onkoradiológus és dr. Ivancsóné dr. Obbágy Veronika magyarországi főorvosok az egészségi állapotot befolyásoló tényezőkről, a civilizációs betegségekről, és arról beszéltek, hogyan őrizhetjük meg, és mit tehetünk napjainkban az egészségünkért.

Délben a Hans Lindner Alapítvány tevékenységét Koczinger Tibor elnök ismertette, majd pedig a Caritas Szatmár megyei szervezetének tevékenységét és a hátrányos, nehéz helyzetben élő fiatalok, családok megsegítéséért tett erőfeszítéseit mutatta be Löchli Tünde igazgató.
A rendezvény a Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpontban folyó magyar és idegen nyelvű oktatásról szóló tájékoztatóval zárult.


Zsúfolásig megtelt az iskolaközpont díszterme
Zsúfolásig megtelt az iskolaközpont díszterme


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: