2014-08-05 11:12:56• hírek • Szatmár.ro

Határmenti világzenei fesztivált rendeznek Panyolán

Augusztus 8-10-én tartják a IX. Határmenti Világzenei Fesztivált. Ott lesz Rúzsa Magdi és a Balkán Fanatik is.

Évek óta töretlen népszerűségnek örvend a Panyolafeszt, amelynek egyszerűbb a receptje, mint azt az ember elsőre gondolná: kell hozzá jó sok szilva (lekvár, vagy pálinka - ki mit szeret), aztán egy csipet nyár, némi vadregényes, érintetlen táj, sok-sok zene és persze jó társaság. Panyola környékén ezekben nincs hiány.

Vannak, akik már szinte "hazajárnak" a fesztivál helyszínére, hiszen a Szamos partján ez alatt a pár nap alatt mintha megállna az idő, vagy ha meg nem is áll, mindenesetre sokkal lassabban, nyugodtabban telik.

Túrákkal földön, vízen és két keréken, gasztronómiai barangolásokkal, a pálinkafőzdében vagy a hagyományos szatmári ételek háza táján, a helyi nagymamák sparheltjén főtt finomságokkal, népi és iparművészeti bemutatókkal és kirakodóvásárral, Pulyasarokkal, zöld programokkal, és még hosszan sorolható a lista. A lényeg: mindent a kiskertből és semmit a nagykerből. A Panyolafeszt mentes vásári vállalkozóktól, az alapanyagok helyiek. A gasztroszekciót a környék profin sütő-főző háziasszonyai képviselik.

A szatmári ételek mellett idén megjelenik a határon túli Szatmár: miccsel a grillrácson, padlizsánnal és áfonyával minden elképzelhető formában.

Lesz házi sör, szörpök, klasszikus lakodalmas sütemények (tudjátok, amikor harmincféle van egy tálcán), puttyogós szilvalekvárfőzés, pálinkakóstolás és kenyérsütés kemencében.

Az idei fellépők között ott a Balkan Fanatik, Rúzsa Magdi, a Meszecsinka és a Buda Folk Band. A programok és koncertek közti lazulásképpen kiváló bringautak és három folyó vár, érintetlen homokpadokkal, kenuzásal, fekete gólyákkal, paradicsomi állapotokkal. Augusztus 8-10. között tehát irány Panyola!

A Panyolafesztre belépődíj nincs, az összes program ingyenesen látogatható. A programok listája, kezdési időpontok ezen a linken érhetők el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: