2014-05-19 21:06:42• hírek • MTI

Hatalmas végkielégítés

Egyéni munkaszerződésekbe foglalt, több tízezer eurós végkielégítésről mondott le a román állami postavállalat több vezetője hétfőn, miután erre kérte őket a bukaresti távközlési miniszter.

Razvan Cotovelea tárcavezető azt követően intézte a felhívást az eladósodott állami vállalat vezetőihez, hogy kiderült, az egyik igazgató harminc havi bérének megfelelő végkielégítésre jogosult egyéni munkaszerződése alapján, ami a Hotnews.ro című román portál számítása szerint 60 ezer euróra rúg.

A minisztérium hétfői közleményében tudatta, hogy a posta vezetőinek egy része eleget tett a kérésnek, és írásban közölték, hogy feltételek nélkül lemondanak a végkielégítésről. A közlemény szerint egyelőre öt igazgatóról van szó.
A román posta 75 százalékban a román állam tulajdona. A bukaresti kormány privatizálni szeretné a vállalatot, de tavaly el kellett halasztani a kiírást, miután a mintegy 200 millió lejes (44 millió euró) adósságot felhalmozott vállalat 51 százalékos részvénycsomagjára nem akadt érdeklődő.

A vállalat tavaly 7100-ról 5700-ra csökkentette a fiókok számát, és az alkalmazottak létszámát is 27 ezerre mérsékelte. Dan Dumitrescu, a posta szóvivője közölte hétfőn, hogy 5 millió euró nyereséggel zárta a posta a tavalyi évet az átszervezésnek köszönhetően, és van lehetőség arra, hogy az alkalmazottak bére nőjön.

A távközlési minisztérium hétfőn közölte, hogy a béremelésről folytatott tárgyalások során közeledtek egymáshoz az álláspontok a dolgozók érdekeit védő szakszervezetek és a vállalat között. A levélkézbesítők ugyanis az elmúlt két hétben az alacsony béreik és a nehéz munkakörülmények ellen tüntettek, és kifogásolták, hogy miközben a bérük csökkent, a vállalat vezetőié nőttek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: