2018-08-25 07:27:46• hírek • Bede Emőke

Hatalmas torlódás a határátkelőknél

Sokak felháborodására több kilométeres sorok kígyóznak a petei határátkelőnél, de a csanálosinál is nagyobb a forgalom a szokottnál.

A határrendészet hivatalos oldalán közölt adatok szerint jelenleg piros kód van érvényben a petei és a csanálosi átkelőnél is, így kösse fel a gatyáját és készítsen magához hideg folyadékot az, aki most szeretne átjutni a határ másik oldalára. Az elmúlt 24 órában 27 100 személy hagyta el az országot, Romániába pedig 3 800-an érkeztek -közölte szerkesztőségünkkel a határrendészet.
 

A hatalmas torlódások okát eddig abban kereshettük, hogy külföldről özönlöttek haza a szabadságukat töltő vendégmunkások, illetve az itthon dolgozók is elindultak jól megérdemelt nyaralásukra. Augusztus végéhez közeledve azonban megfordulnak az irányok, a nyugati országokban dolgozók ismét útnak indultak, hogy újra felvegyék az igát. A petei átkelőnél ebben a pillanatban 150 percet, a csanálosinál pedig 60-at kell várni a határrendészet információ szerint.


Bár ez a Szatmár megyeieket nem vígasztalja, de más megyékben sem megy minden flottul, példának okáért Nagylak II.-nél hét sávon engedik az országból kilépőket, ennek ellenére a feltorlódott sorokban állóknak 220 percet kell várakozniuk jelenleg. A határrendészet nemrégiben azt közölte, hogy ebben a kritikus időszakban maximális kapacitással, azaz a legtöbb kollégát berendelve és minden lehetséges sávot megnyitva engedik be és ki az embereket. Ugyanakkor arra is felhívják az emberek figyelmét, hogy lehetőségeik szerint válasszanak alternatív útvonalakat a legforgalmasabb átlépőpontok helyett, melyek kevésbé túlterheltek.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: