2017-05-14 00:09:05• hírek • Kocsis Zoltán

Több mint 30-szor több eső esett Szatmárnémetiben, mint Szilágykorondon

Ritkán tapasztalható csapadékmennyiség hullott Szatmár megyére szombaton gyakorlatilag fél nap alatt, annak területi eloszlása viszont rendkívül szélsőséges volt. Szatmárnémetire például több mint 33-szor több eső jutott, mint például Szilágykorondra vagy Szoporra. Erről tanúskodnak legalábbis a Szatmár Megyei Vízgazdálkodási Igazgatóság adatai.

Szatmárnémetiben ugyanis a mérések szerint közel 33 liter eső hullott négyzetméterenként 12 óra leforgása alatt, míg Szilágykorondra és Szoporra alig egy liter!

A legtöbb csapadékot Hiripen és a Kányaháza községhez tartozó Nagylegelőn mértek a vízügyi szakemberek: előző településen 35, utóbbin 34 liter esett. Alapvetően kijelenthető, hogy a legtöbb eső az Avas-hegységben esett, mondta Vasile Andries igazgató. Ennek következtében jelentősen megnőtt két ottani patak, a Turc és a Valea Alba vízszintje. Előbbi Nagygércén, utóbbi Bujánházán érte el a figyelmeztető szintet, azaz megközelítik a töltés tetejét. Megnőtt a kányaházi víztároló szintje is, ám korántsem olyan szinten, hogy aggodalomra adjon okot.

Főleg, hogy az előrejelzések szerint a következő napokban összesen legtöbb 4-5 liter csapadékra lehet számtani négyzetméterenként.  

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: