2019-11-04 10:43:21• hírek • Bede Emőke

Hatalmas sorokban kígyóznak a teherautók a határátkelőknél

Mint arról még pénteken beszámoltunk, Magyarországon a mindenszentek hivatalos munkaszüneti napnak minősül. Ennek okán a hatóságok kamionstopot rendeltek el az említett napra, így a szokásosnál hosszabbra nyúlt a hétvégi korlátozás.

A magyar határőrizeti szervek előzetes bejelentésének megfelelően a 7,5 tonnánál súlyosabb járművek október 31-én, 23 órától (román idő szerint), valamint november 3-án, 23 óráig (román idő szerint) nem közlekedhettek, ehelyett parkolókban és az egyéb, erre a célra kijelölt helyeken kellett várakozniuk. A kamionstop miatt a határátkelőknél komoly torlódás alakult ki: Peténél jelenleg is vörös kód van érvényben, a teherautóknak a határrendészet honlapja szerint kb. 150 percet kell várniuk, ha szeretnék elhagyni az országot.


A román-magyar határon található átkelők többi része sem áll egyébként jobban, Borsnál 240 percet, Gyulavarsándnál 350 percet, Nagylaknál 80, Nagylak II-nél pedig nem kevesebb mint 480 percet kell várakozniuk a kamionoknak, ha szeretnének átjutni a szomszédos ország területére. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: