2017-05-19 13:16:41• hírek • Szatmár.ro

Hatalmas sikert aratott a Hám Zenei Verseny

Tizedik alkalommal szervezték meg az iskola minden diákját megmozgató, zenés vetélkedőt.

Tíz éve szervezték meg az első Hám Zenei Vetélkedőt - azóta pedig a rendezvény igazán nagy karriert futott be. Szervezték már azt a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum udvarán, költöztek onnan a filharmóniába, most pedig már a Szakszervezetek Művelődési Házának nagytermét is megtöltötték a fellépők és az őket elkísérő szülők és drukkolók.

Péntek délelőtt, a Hám János Napok keretében tartották meg az idei, jubileumi zenei vetélkedőt, amelyben összesen 34 műsorszám volt látható. Kicsik és nagyok, egyéniben, csapatban vagy éppen az egész osztályközösség lépett színpadra és adott elő népdalt, magyar, román vagy éppen angol nyelvű slágereket.

"A Hám Zenei Versenyre jelentkezők összetétele és száma is mutatja, hogy iskolánk diákjai szeretnek muzsikálni, énekelni, a legkisebbektől a legnagyobbakig. A népszerű zenei vetélkedőnk legfontosabb célja nem annyira egy tökéletes zenei produkció bemutatása - bár egyre több diák van, aki ennek a kritériumnak is megfelel - mint inkább iskolánk tehetséges fiataljainak felfedezése, a tapasztalás, az önállóságra nevelés, a zene szeretete és az örömteli együttlét, az egymásra figyelés elősegítése" - fogalmazta meg a színpadon Örmény Márk, a vetélkedő egyik műsorvezetője.

A produkciókat a Péter Attila Zsolt színművészből, Nagy Anikó bábszínészből és Roszpapa Dávid véndiákból, az Anonym zenekar frontemberéből álló zsűri értékelte. Az eredményeket pedig péntek délután 18 órától, a Győztesek Gáláján fogják kihirdetni.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: