2016-08-08 13:25:53• hírek • Szatmár.ro

Hatalmas siker volt az idei Dónát-nap

Ünnepeltek vasárnap Szatmárhegyen - volt erősember-, szépség- és favágóverseny is.

Vasárnap tartották a hagyományos Dónát-ünnepséget Szatmárhegyen. A hagyományokhoz híven a Dónát-kápolnában tartott szentmisén adtak hálát a hívek az idei szőlőtermésért, majd a focipályán koncertek és különböző versenyek tették felejthetetlenné az eseményt.

A délutáni, gyakorlatilag falunapi események sora a mazsorettek felvonulásával vette kezdetét, majd Szűcs Szabolcs polgármester a színpadon díjazta az idei aranylakodalmas párokat.

Később az RMDSZ nőszervezete által szervezett szépségversenyen hat ifjú leányzó versengett. Az első helyezett Szilágyi Szilvia, udvarhölogyei pedig Burján Edina és Szűcs Ivett lettek. A szépségverseny ideje alatt Szabó Arni énekelt.

A favágóversenyen 14 legény bizonyított. Meg kellett mutatniuk az ügyességüket a láncfűrész szét- és összeszerelésében, de a próbák között szerepelt a rönkvágás is. A legrátermettebb favágónak Vanyiga Zsolt bizonyult.

Az erősemberversenyen négyen mutatták meg tudásukat. A próbák között volt farönk-kinyomás, kombájnkerék-gurítás és söröshordó-cipelés is. A versenyt Hamza Levente nyerte.

A késő délutáni órákban Roberto és a Dolly Roll lépett színpadra, majd a rendezvény a kultúrházban megtartott cigánybállal zárult.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: