2019-08-12 09:00:21• hírek • Szatmár.ro

Hatalmas siker volt a IV. Avas Kapuja Fesztivál

Negyedszer szerveztek fesztivált Avasújvárosban: szombaton és vasárnap a szórakozásé volt a főszerep az avasi régió kapujának számító községben.

Szombaton horgászversennyel és focimeccsekkel indult a program, délelőtt az ifik, délután az öregfiúk rúgták a bőrt. 19 óra körül aztán az Aris zenekar koncertjével indult a buli, nemzetközi és román slágerekkel. Őket a szatmári magyar fiatalokból álló Strangers koncertje követte, ők pedig könnyedén jó hangulatba hozták a közösséget, így a magyarországi Rácz Gergő már egy jól bemelegített, jó zenére éhes közönség előtt léphetett színpadra. A zenész és zeneszerző az általa előadott dalok mellett olyan dalokat is előadott, amelyeket mondjuk Wolf Kati hangján ismerünk – ám mint kiderült, Rácz szerezte azt a dalt is, amit az énekesnő az Eurovíziós Dalfesztiválon adott elő.
 

Másnap ünnepi istentisztelet indított a programot, koszorúztak a világháborús hősök helyi emlékművénél, majd Majláth Gábor polgármester díjazta az 50 éves évfordulójukat ünneplő házasokat.   
 

A színpadon előbb helyi iskolások, óvodások és a Bokréta Néptáncegyüttes tagjai mutatták meg tehetségüket, később a Fekete Rózsák és az Argus zenekar varázsolt kellemes hangulatot a település központjában. Négy debreceni operaénekes operettslágerekkel bírta énekre a közönséget, majd Gergely Róbert énekelt. A magyarországi előadó kitűnő hangulatot teremtett, a közönség pedig nagy tapssal jutalmazta.
 

A nap folyamán jól fogytak a tombolajegyek, sokan szerették volna megnyerni a fődíjként hirdetett, sok izomcsoport megedzésre alkalmas gépet. A tombolát vásárlók pedig rendszerint adakoztak is. Avasújvárosi kötődésű ugyanis a kis Tomi, akinek a megsegítésére több gyűjtés is indult. A kisdiákról a napokban derült ki, hogy leukémiában szenved, debreceni kezelése pedig egy meglehetősen nagy összeget emésztene fel. Az újvárosiak összefogtak, ki-ki lehetőségeihez mérten adakozott.
 

A nap zárókoncertje és koronája a Republic együttes fellépése volt. A koncertet megelőzően Magyar Lóránd parlamenti képviselő szólt a közönséghez, jó szórakozást kívánva. A számos sláger mellett izgalmas látványvilág bűvölte el a nagy számú közönséget. Egy hatalmas ledfalon videofelvételeket láttunk, de néhány dal ideje alatt lángnyelvek és füst-oszlopok csaptak fel a színpadon. A csapat talán legnagyobb slágere, a Szállj el kismadár pedig további meglepetéseket tartogatott: már az első lejátszott dallamokat követően konfettieső „áztatta el” a közönséget.
 

Az Avasújvárosi Polgármesteri Hivatal és Cultur Art Egyesület által szervezett és a Szatmár Megyei Tanács által támogatott rendezvény tűzijátékkal zárult.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: