2020-04-23 12:59:07• hírek • Bede Emőke

Hatalmas pusztítást végzett a tűz Kisgércén - Helyszíni képek

Csütörtök első óráiban, nem sokkal fél 3 előtt arról értesítették a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőséget, hogy tűz ütött ki egy személyautóban, illetve a mellette álló lakóépületben is.

A bejelentésben pontosított helyszínre a turci állomás két tűzoltókocsija és egy SMURD-rohammentő vonult ki. Kiérkezésükkor a lángok már javában emésztették a teljes tetőszerkezetet, illetve a tetőtéri szobákat is, ezért a tűzoltók erősítést kértek, melynek nyomán újabb nyolc hivatásos lánglovag és 6 helyi önkéntes is kiérkezett a helyszínre.


A tűzoltók a megnövekedett létszám ellenére is mintegy 4 órán keresztül küzdöttek a lángokkal, az oltást ugyanis nagyban megnehezítette a rengeteg éghető anyag és a folyamatosan fújó, erős szél. Annak érdekében, hogy a tulajdonosok értékeit ne eméssze el teljes mértékben a tűz, a tűzoltók egy része több helyi lakos segítségével elkezdte kihordani az épületből a különféle javakat. Szerencsére személyi sérülés nem történt, viszont az anyagi kár jelentős: leégett az ikerház kb. 400 négyzetméteren elterülő tetőszerkezete és a manzárd is, de az alsóbb szinten található szobák sem úszták meg épségben, a tűz ugyanis ezekben is kisebb-nagyobb károkat okozott. Emellett teljesen kiégett egy, a házhoz tartozó melléképületben található személyautó is.


Az oltást követően a tűzoltók megállapították, hogy a lángok vélhetően egy, a személyautóban kialakult elektromos rövidzárlat miatt alakultak ki, melyek először a járművet kezdték el emészteni, majd átterjedtek az ikerházra is.






 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: