2020-03-20 14:35:45• hírek • Szatmár.ro

Hatalmas kamu a kijárási tilalomról az interneten terjedő hír

Elvileg csupán egy tervezet a 14-es számú határozat, amely nagy riadalmat okozott az interneten.
 

Nagy riadalmat keltett az internetezők körében egy dokumentum, amely Hotararea nr.14/20.03.2020 néven terjed. A dokumentumot olvasva az internetezők nagy része készpénznek vette, hogy rövid időn belül kijárási tilalmat rendelnek el Romániában a koronavírus-járványra való tekintettel.
 

Sokan nem veszik észre, hogy a dokumentumon szerepel a draft kifejezés, amit mi leginkább piszkozatként fordítanánk, de lehet tervezetként is érteni. A belügyminisztérium gyorsan reagált a kiszivárogtatott dokumentumra, tisztázva: ez csak egy javaslattervezet, szó sincs arról, hogy ezt bárki elfogadta volna és életbe lépne. A kicsit figyelmesebbek rögtön kiszúrhatták, hogy a dokumentumban nem szerepelt például a dátum, hogy mikortól lépne életbe a kijárási tilalom…
 

Mint a belügyminisztérium Facebookra feltöltött pontosításában is szerepel: a többi országban használt gyakorlatok életbeléptetésének lehetőségét fontolgatják, amennyiben súlyosbodik a járvány-helyzet. Különböző forgatókönyveket dolgoznak ki, de ezek távolról sem készpénznek vehető határozatok.
 

Aki nyilvánosságra hozta a pánikot keltő dokumentumot, most izzadhat: nyomozás indult az ügyben és az elkövető akár 3 év börtönt is kaphat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: