2018-09-14 12:16:29• hírek • Bede Emőke

Hatalmas felelőtlenségért hatalmas pénzbírság jár

Annak ellenére, hogy megyénkben még mindig jelen van az afrikai sertéspestis, s ennek okán a fertőzésgócok 10 kilométeres körzetében nem szabad sem élő sertést, sem már feldolgozott húst szállítani állatorvosi engedély nélkül, sokan mégis magasról tesznek a biztonsági előírásokra.

Ebbe a kategóriába tartozik az a sárközújlaki sertésfarm is, melynek nem az volt az egyetlen bűne, hogy megszegte a fertőzésgócok közelében történő szállításra vonatkozó rendeletet. Ugyanis kiderült, hogy a sertésfarm autója sem felelt meg a hatályos előírásoknak. A Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság ellenőrei nem voltak elnézőek, mi több, 24 ezer lejes bírságot róttak ki az érintett farmra. A kocsit egyébként Apa területén állították meg és 11 fél disznót találtak benne. Ezek összsúlya 520 kilogramm volt, a hússzállítmány értéke pedig 5200 lej volt.
 

Nem a sárközújlaki sertésfarm volt azonban az egyetlen, mely bírságot kapott. Egy érmindszenti és egy újtanyai sertéstartót is 1200 lejre büntettek, mivel állatorvos által kiállított dokumentumok nélkül adtak el disznókat. Egy petei tenyésztő pedig azért kapott 1600 lejes büntetést, mert nem jelentette azonnal a körzeti állatorvosnak, hogy disznójánál az ASP első tüneteit vélte felfedezni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: