2017-05-31 12:46:30• hírek • Kocsis Zoltán

Hatalmas csempészcigaretta-fogás Szatmárnémetiben

Közúti rendőrök állították meg kedden a Batizi úton azt a kisteherautót, amelynek rakterében hatalmas mennyiségű, Ukrajnából csempészett cigarettát találtak.

A fehér Ford Transit kisteherautót a Batizi úton állították meg a közúti rendőrök kedd délben, tájékoztatott a Szatmár Megyei Rendőrség szerdán. A máramarosszigeti férfi által vezetett haszongépjármű betonlapokat szállított. Legalábbis első ránézésre. A betonlapok alatt ugyanis 24 darab nagy kartondoboz lapult, amit fekete fóliával vontak be.

A kartondobozokban pedig 12.000 doboz, Ukrajnából származó, zárjegy nélküli cigarettát találtak a rendőrök.

A nyomozóhatóság lefoglalta a dohányárut, a teherautót elkobozta, a 34 éves sofőr ellen pedig eljárást indított. Előzetes letartóztatásáról a nap folyamán dönt a törvényszék.

Az utóbbi egy hónapban ez már a második, a megszokottaknál is nagyobb volumenű cigifogás Szatmár megyében. Amint arról annak idején beszámoltunk, április 26-án becsomagolt, grillezésre használt szén között 112 ezer doboz cigit találtak a határrendészek Halminál.

Legfrissebb adatok szerint az elmúlt három hónapban Romániában mintegy negyvenmillió szál csempészett cigarettát foglaltak le a hatóságok.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: