2008-11-04 22:41:59• hírek • Csenteri Judit

Hatalmas árengedmények

A nemzetközi gazdasági válság közepette szinte hihetetlen árengedményekkel lehet találkozni világszerte. A Gap 40%-os árengedményeket, a Macy’s pedig 20-30%-os árengedményeket függesztett ki.

Hasonlóan kedvező árengedményekkel lehet találkozni a különféle luxustermékek esetében is. Van, ahol egy eddig 840 dolláros dzsekit most 335 dollárért árulnak.

Ennek oka, hogy a különböző üzletláncok most egyre nagyobb veszteségekkel számolnak. A J.C. Penney nyereségessége 12%-kal, a Targeté 3%-kal esett vissza, a Saksé 11%-kal, a Neiman Marcusé pedig 16%-kal. A gazdasági elemzők szerint a helyzet még rosszabbra is fordulhat.

A Bain and Company vállalat kimutatásai szerint a luxustermékek piaca az elmúlt 6 évben most először recesszió felé közeledik. A luxustermékek piacát egyébként Európa, Észak-Amerika és Japán tartja fent, utóbbi esetében pedig már az elmúlt években is történtek visszaesések.

Szakvélemények szerint az ékszerek és órák terén 20 százalékos csökkenések várhatóak, az ajánlatok pedig csak egyre kedvezőbbekké vállnak a következő hetekben olyan cikkek terén, mint a gépkocsik, női és férfi ruházati cikkek, elektronikai termékek, alkatrészek és ékszerek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: