2008-12-06 19:19:14• hírek • Szatmar.ro

Hatalmas adósságok a labdarúgásban

A legnagyobb európai egyesületek százmilliós adósságokat görgetnek maguk előtt.

A világszerte egyre inkább érezhető gazdasági válság a labdarúgásban is egyre komolyabban érezheti hatását. Az európai sajtó egybehangzó értesülései szerint a földrész legnagyobb és legismertebb klubjai euró-százmilliós tartozásokat görgetnek maguk előtt, miközben, mintha semmi sem történne, élnek, mint hal a vízben.

A különböző éves kimutatások évek óta az angol Manchester Unitedet és a spanyol Real Madridot tűntetik fel, mint a földkerekség két leggazdagabb klubját. Ezzel szemben a két óriás hatalmas adósságokat halmozott fel az évek során. A klubhoz közel álló források szerint a MU. nem kevesebb, mint 880 millió eurós tartozással rendelkezik, míg a Ramon Calderon, a Real Madrid elnöke nemrég kijelentette, hogy a klubnak megközelítőleg 500 millió euróra lenne szüksége, hogy adósságait rendezni tudja. Ez azonban nem gátolta meg a spanyolokat, hogy a napokban 20 millió euró fölötti összeget fizessenek ki Klaas-Jan Huntelaarért.

Ám a két óriás esete nem egyedülálló. A Chelsea alig marad el MU mögött (848 millió), míg a Valencia már legjobbjainak eladását is fontolóra vette. Olaszországban a Roma 365 millió euróval tartozik az Unicredit banknak, míg az Inter majd fél milliárdos hátralékjait a klub tulajdonosa, az olajmágnás Massimo Moratti vállalta, hogy kifizeti.

És vélhetően a sor még folytatható lenne.

Szembetűnő azonban a tény, hogy miközben az osztrák Tirol Innsbruckot 2002-ben, vagy a svájci Servettet 2005-ban „mindössze" néhány millió eurónyi tartozás miatt kizárták országaik bajnokságaiból, addig a fenti egyesületek....

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: