2019-01-22 09:05:24• hírek • Közlemény

Hatalma van a kimondott szónak – Bepillantás Németi imahetébe

Elkezdődött az imaheti időszak, s mint azt már honlapunk olvasói megszokhatták, betekintés nyerhetünk egy-egy gyülekezet imaheti alkalmába.

Hétfőn a Németi Református Egyházközség imaheti alkalmába pillanthattunk be, ahol Ferenczi Zoltán Kolozsvár-kerekdombi lelkipásztor hirdette az Igét: „Ismét hallottátok, hogy megmondatott a régieknek: Ne esküdj hamisan, az Úrnak tett esküidet pedig teljesítsd! De én azt mondom nektek: Egyáltalán ne esküdjetek: se az égre, mert az az Isten trónja, se a földre, mert az az ő lábának zsámolya, se Jeruzsálemre, mert az a nagy Király városa; a fejedre se esküdj, mert nem tudsz egy hajszálat sem fehérré vagy feketévé tenni; hanem beszédetekben az igen igen, a nem nem legyen, mert ami ennél több, az a gonosztól van.” (Mt 5,33-37)

 

Az igehirdetés a beszédünk által elkövetett bűneinkre világított rá, mert ereje és hatalma van a kimondott szónak, sorsokat sodor és életeket dönt. A pletyka által óriási károkat okozhatunk, ugyanakkor áldás és öröm áradhat szét egy-egy jó szó hallatán. Az esküdözéstől is óvta a gyülekezetet az igehirdető, mert az abból a felvetésből van, mely feltételezi, hogy nem mindig mondunk igazat. Törjünk ki a hazugságok területéről, akkor hitelt fognak adni szavainknak, megnövekedhet a belénk vetett bizalom. Erre azonban csak Krisztus segítségével kerülhet sor.

 

Az igehirdetést követően Sipos Miklós lelkipásztor köszönte meg a szolgálatot és köszöntötte a gyülekezetet. Dallos Anna és Bencze Nagy Ilona verseket szavaltak, a nőszövetség pedig énekelt.

 

A továbbiakban, kedden Kovács Mátyás sándorhomoki, szerdán Dénes Károly borsi, csütörtökön Keresztúri Sándor hiripi lelkész hirdet Igét. Pénteken Kovács József szatmárnémeti baptista lelkipásztor, szombaton pedig Sipos István nyugdijas esperes hirdeti Isten Szavát. A  záró alkalmon, vasárnap délelőtt 10 órára Püsök József Sarmaságról érkezik a Sarmasági Vegyeskarral együtt. A hét folyamán továbbra is Dallos Anna és Bencze Nagy Ilona mondanak verseket a nőszövetség pedig énekel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: