2015-11-02 12:11:17• hírek • Kocsis Zoltán

Ha mindenki tartaná magát esküjéhez – szigorú ellenőrzéseket rendelt el a prefektus!

Szigorú ellenőrzéseket rendelt el hétfő reggel Eugeniu Avram prefektus: Szatmár megye valamennyi szórakozóhelyére tüzetes vizsgálatok várnak a következő napokban, hetekben. A bukaresti tragédia áldozatainak megsegítésére véradásra szólított fel a kormánybiztos.

A bukaresti Colectiv Clubban történt, egyelőre 30 halálos áldozatot követelő péntek esti tragédia miatt Eugeniu Avram prefektus hétfő reggelre megbeszélésre hívta össze Szatmár megye közintézményeinek vezetőit. A kormánybiztos ezen alkalommal megerősítette Raed Arafat belügyminisztériumi államtitkár bejelentését, mely szerint hétfőtől a rendőrség és a tűzoltóság tagjai közösen ellenőrizni fogják az ország valamennyi szórakozóhelyét - beleértve természetesen Szatmár megyét is. Avram maximális szigort rendelt el ezeken az ellenőrzéseken!

„Inkább mi legyünk túl szigorúak, minthogy hasonló tragédiák történjenek", jelentette ki Avram. Felszólította az érintett intézmények vezetőit, hogy azokon a helyeken, ahol kisebb rendellenességeket tapasztalnak, ott konkrét időpontot határorozzanak meg azok orvoslására és ezt vegyék is komolyan. Ott pedig, ahol a hiányosságok veszélyt jelenthetnek a vendégek testi épségére vagy az életére, az illetékesek ne habozzanak ideiglenesen, de akár véglegesen is felfüggeszteni a helyiség működését!

Eme felszólítás banalitásnak tűnik, ám hogy nem alaptalan, bizonyítja a Romantic étterem két évvel ezelőtti esete, ahol annak ellenére kaphattak ételmérgezést a vendégek, hogy annak elvileg zárva kellett volna lennie, mivel a hatóság az egy nappal korábbi ételmérgezés miatt elrendelte az ideiglenes bezárását...

„Ha mindannyian oly módon tennénk kötelességünket, amint arra esküt tettünk, amikor köztisztviselők lettünk, biztos vagyok benne, hogy az ország szociális és gazdasági helyzete legalább egy kicsit jobb lenne, de legalább meg tudnánk akadályozni a bukarestihez hasonló tragédiákat", tett kollektív szemrehányást Avram.

Amint ismert, péntek este a Goodbye to Gravity metálzenekar lemebemutató koncertjén a pirotechnikai eszközök okoztak tüzet a Colectiv Club nevű szórakozóhelyen. A tragégiában egyelőre 30-an vesztették életüket, ám a halottak száma szinte biztosan nőni fog, mivel Nicolae Banicoiu egészségügyi miniszter bejelentése szerint 80-90 sérült állapota kritikus.

A tragédiát követően kiderült, hogy a klubank nem volt tűzrendészeti engedélye, a törvény által előírt hat vészkijárat helyett mindössze egyetlen egy bejárata volt, nem volt továbbá a mennyezetre szerelt, füstérzékelős oltóberendezése sem, ráadásul az alacsonyabb költségek miatt a hangszigetelés gyúlékony anyagokból készült, ami nem volt szigetelve....

A hétfői megbeszélésen Eugeniu Avram felszólította a közintézmények alkalmazottait, a mintegy 150 sebesült megsegítésére lehetőleg minél többen adjanak vért. A sort a csendőrök már meg is nyitották hétfő délelőtt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: