2015-11-10 18:19:22• hírek • Szatmár.ro

Hat szórakozóhely 153 ezer lejnyi büntetést kapott

Szatmár megyei diszkókban, bárokban és klubokban ellenőrizték a tűzvédelmi előírások betartását.

A bukaresti Colectiv klubban történt, sok (egyelőre 48) halálos áldozattal járó tűzesetet követően hirtelen fontossá vált az országban található szórakozóhelyek tűzvédelmi ellenőrzése. A katasztrófahelyzetek felügyelőségeinek ellenőrei sorra járták az elmúlt napokban a  szórakoztató- és vendéglátóipari egységet, amelyek a diszkó, klub, bár, mall illetve mozi/előadóterem kategóriába tartoznak.

Nem történt ez másként Szatmár megyében sem, különösen a hétvége folyamán járták a szórakozóhelyeket az ellenőrök, megszámlálva a vészkijáratokat, megvizsgálva a tűzvédelmi előírások betartását.

November 5. és 8. között összesen 22 ellenőr volt akcióban, a szórakozóhelyeken pedig összesen 24 kihágást, szabályszegést regisztráltak. Hat esetben pedig pénzbüntetést is kiosztottak, és nem voltak kíméletesek: a büntetések összértéke meghaladja a 153 ezer lejt - azonban egyetlen szórakozóhelyet sem ítéltek bezárásra.

Az ellenőrzések rendszeresek lesznek - legalábbis erre lehet következtetni a Szatmár Megyei Prefektúra által kiadott sajtóanyagból. A Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének ellenőrei ugyanis minden hétfőn jelentést kell tegyenek Eugeniu Avram prefektusnál, hogy az illető egységek javítottak-e a körülményeken, illetve milyen eredményekkel zárultak a legutóbbi akciók.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: