2013-07-01 13:28:19• hírek • Kocsis Zoltán

Hat személyt küldtek bíróság elé a pénzleszívó bandából

Hat személyt küldtek bíróság elé abból a bűnbandából, amelyre az idei év januárjának végén csaptak le a nyomozók Szatmár megyében. A vád szerint a bűnszövetkezet tagjai bankkártyákról hívtak le illetéktelenül jelentősebb pénzösszegeket.

A rendőrség szervezett bűnözés elleni osztálya valamint a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) közös nyomozása az elmúlt héten ért véget. Ennek kapcsán összesen hat, 27-45 év közötti személynek kell majd a törvényszék előtt felelnie tetteiért. Ellenük bűnszövetkezet alapítása, ahhoz való csatlakozás valamint tevékenységének támogatása a vád.

A csoportra még január 28-án csaptak le a nyomozó hatóságok, akik azt megelőzőleg a titkosszolgálat segítségével figyelték a banda tevékenységét. Akkor kommandósok támogatásával összesen 14 házkutatást tartottak Szatmár megyében. Ezek során 16 laptopot, négy számítógépet, öt merevlemezt, harminc telefont és 47 telefonkártyát, valamint több címletű lejt, forintot és font sterlinget foglaltak le. Január végén 14 elfogatási parancsot foganatosítottak, közülük hat személyt sikerül törvényszék elé állítani.

Megpróbáltunk bővebb információkat szerezni a bűnbanda pontosabb tevékenységi köréről, módszereikről, az okozott kárról, ám Roxana Cristea, a Szatmár Megyei Rendőrség szóvivője sajnálattal közölte: bővebb információkkal nem szolgálhat. Az viszont biztos, hogy a januárban kihallgatottak közül legkevesebb hárman Szatmár megyeiek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: