2016-05-25 12:29:43• hírek • Szatmár.ro

Hat szatmári diák a Csillagszerző matekverseny döntőjén

Nagyváradon rendezték az V-VIII. osztályos diákok számára tartott vetélkedő döntőjét.

„Családias, nagyon jó hangulatú verseny a Csillagszerző, amelyen sok esetben a diákok logikus gondolkodását is próbára teszik a feladatok" - tudtuk meg Tempfli Gabriellától, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium matematikatanárától. Ő és Cozma Ildikó tanárnő kísérték el nemrég a verseny Nagyváradon megtartott döntőjére azt a hat diákot, akiknek az előző fordulókban sikerült kiharcolniuk a részvételt a megmérettetésen.

A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum ötödikes diákja, Kabai Tünde (felkészítő: Polcz Zita) a harmadik helyen végzett és a minisztérium harmadik díját is megkapta.

A hatodikos Éles Júlia (felkészítő: Tempfli Gabriella), a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákja harmadik, a 10-es számú Általános Iskolába járó Ludescher-Tyukodi Réka (felkészítője: Kacsó Zsuzsanna) pedig negyedik lett.

Liskai Krisztián (felkészítője: Fógel Gabriella) a Balcescu-Petőfi Általános Iskolából az ötödik helyen végzett, a kölcseys Kürti Barbara (felkészítő: Cozma Ildikó) pedig a hatodik helyen végzett - ők a hetedikesek mezőnyében versenyeztek.

A nyolcadikos Lőrincz Róbert (felkészítő: Koczinger Éva) a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákja az ötödik helyen végzett.

Érdekesség a Csillagszerző Matematikaversennyel kapcsolatban, hogy ugyan nem először szervezik meg, ezt a Tanügyminisztérium most vette fel első alkalommal a versenynaptárába.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: