2017-07-24 12:14:35• hírek • Agerpres.ro

Hat riválisa van Szatmárnémetinek

Hét város, Szatmárnémeti, Nagybánya, Gyulafehérvár, Galac, Iaşi, Ploieşti és Suceava pályázik idén a Románia ifjúsági fővárosa címre; a nyertes település 50.000 eurós díjban részesül.

Az Európa ifjúsági fővárosa program mintájára elindított kezdeményezés koordinátora a Romániai Ifjúsági Tanács, a Kolozs Megyei Fiatalok Szövetsége, a Pont csoport és a Román Nemzeti Bank - derül ki az AGERPRES hírügynökséghez eljuttatott közleményből.

Jelenleg Bákó viseli a Románia ifjúsági fővárosa címet, és 2018. május 2-án adja át a stafétabotot a jelenlegi kiírás győztesének.

A pályázatokat két szakaszban bírálja el az ifjúsági civil szervezetek, a magánszféra, a parlamenti pártok ifjúsági szervezetei és bizonyos közintézmények képviselőiből álló független zsűri. A beérkezett pályázatok első kiértékelését követően, augusztusban teszik közzé azoknak a városoknak a rövid listáját, amelyeknek a második fordulóban részletesebb pályázatot kell benyújtaniuk. Erre október 15-éig van lehetőség, a nyertes város nevét november 12-én jelentik be a Bákóban tartandó ifjúsági csúcstalálkozón.

A Románia ifjúsági fővárosa címet elnyerő város 50.000 eurós pénzdíjban részesül a Román Nemzeti Bank jóvoltából.

A program 2017-es kiírása Klaus Iohannis államfő védnöksége alatt zajlik.

Az esemény fő médiatámogatója az AGERPRES Román Nemzeti Hírügynökség.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: