2012-11-12 15:50:51• hírek • Szatmar.ro

Nem segített az ima, 7-1-re verte az Olimpia Nigériát

„Kivel játszik az Olimpia hétfőn? Nigériávaaaal?", hangzott el a hitetlenkedő kérdés vélhetően nem csak ezen sorok írójának a szájából. Amikor aztán elkezdtünk arról álmodozni, hogy Szatmárnémetiben nézhetjük meg a chelseas Obi Mikelt vagy Victor Mosest, esetleg a levantés Obafemi Martinst vagy a Montpellier-t erősítő John Utakát, gyorsan kiderül, hogy nem a Szupersasok lépnek pályára, hanem csak néhány fiatal nigériai futballista.

Az afrikai ország közel 3500 labdarúgójából válogatták ki azt a 18-23 éves futballistákból álló „csapatot", amely jelenleg Félixfürdőn edzőtáborozik. Dan Daragiu menedzser elmondta, céljuk az, hogy kitörési lehetőséget biztosítsanak az odahaza különböző osztályokban játszó fiataloknak: hátha valamelyikőjükön megakad egy edző szeme és szerződést kínálnak neki a román másod- vagy harmadosztályban. A menedzser elárulta azt is, hogy eddig nyolc meccset játszottak Romániában, ám ebből hatot elveszítettek és mindössze kettőt nyertek meg. Mérlegük pedig Szatmárnémetiben sem javult!

Az Olimpia ugyanis még tartalékosan sem adott semmiféle esélyt szokatlan vendégeinek. Az első negyedóra végén Lauruk szabadrúgásból, öt perccel később pedig Molnar sarokkal talált a nigériai kapuba. Az első félóra végén Ghiriti passza után Danila már háromra növelte az előnyt, az első félidő végére pedig már öt volt a szatmáriak fórja, miután előbb Feier, majd Ghiriti talált a kapuba.

Nem tudni, hogy Mozambiw Abdulrahim szünetben az egyik szögletzászlónál elmormolt imájának, vagy a sárga-kék futballisták elégedettségének köszönhető-e, ám a szünet után sokáig nem történt semmi a pályán. A 67. percben aztán előbb Feier, a 83. minutumban pedig Ghiriti is megszerezte önmaga második gólját. A 7-1-es végeredményt Kingsley állította be egy szép szabadrúgást követően. A rendkívül gyors, ám technikailag képzetlen nigériai együttes közel állt a második gólhoz is, ám Idris csak a kapufát találta el.

Szatmárnémeti Olimpia-Nigériai válogatott 7-1
gólok:
Lauruk (15.), Molnar (20.), Danila (33.), Feier (36., 67.), Ghiriti (44., 83.), illetve Kingsley (78.)
Az Olimpia összeállítása: Görbe - Mos, Silaghi, Micas, Lauruk, Ghiriti, Villand, Muresan M., Molnar, Feier, Danila.
Játszott még: Coman, Cozma, Roatis.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: