2013-08-01 23:17:04• hírek • Szatmar.ro

Kétnapos magyarországi futam áll Gyenes előtt

A hétvégén a magyarországi Tokodon rendezik a román-magyar enduró bajnokság második futamát, melyen rajthoz áll a szakág romániai királya, az ötszörös bajnok Gyenes Emánuel is.

A szatmári sztármotoros az első, lupényi futamon a második helyen végzett a magyarországi Grilmayer Gábor mögött, ám a szintén anyaországi Szatyina Gábor előtt. A legnehezebbnek számító E3-as kategóriában versenyző Gyenes indulása előtt elmondta: nem ismeri a pályát és elsősorban a nagy portól tart.

„Számomra teljesen ismeretlen lesz a pálya, de a magyarországi motorosok elmondása alapján közepes nehézségűre számítok. Ugyanakkor a csapadékhiány miatt nagy lesz a por, ami megnehezíti a versenyt. A szervezéssel biztosan nem lesz gond, ugyanis a magyarországiak ehhez nagyon értenek. Népes mezőny várható, a különböző kategóriákat összesítve több, mint száz motoros részvétele áll majd rajthoz" mondta Mani.

A tokodi pálya 65 kilométer hosszú, a versenyzők pedig a szombati és a vasárnapi versenynapokon összesen háromszor mennek végig rajta.

Nem Gyenes lesz az egyetlen szatmári versenyző amúgy a futamon, hisz az E2-es kategóriában Szilveszter Márton és Simpfl Rudolf, az újoncok között pedig Bódis Botond is rajthoz áll.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: