2013-09-19 19:56:30• hírek • Szatmár.ro

Hat pokolian nehéz nap vár Gyenes Manira

Pénteken indul Gyenes Mani Szardínia szigete felé, ugyanis idén ott tartják a Six Days endúró-versenyt.

Nehéz napok várnak Manira, igaz csak a jövő hét végétől. Akkor kezdődik ugyanis a világ egyik legnehezebb endúró-versenye, a Six Days. A szatmári motoros azonban már most pénteken útnak indul.

- A verseny rajtjáig felmérjük majd a terepet, és gyalog bejárjuk az útvonalat, abból is a mért szakaszokat. Naponta egy futam mintegy 7 órát fog tartani, három mért szakasz lesz, ezeket kétszer kell majd teljesíteni. A szakaszok mindegyike olyan 6-7 kilométer hosszú lesz - indokolja a korai indulást Gyenes.

Mani a Husaberge nyergében vág majd neki a hatnapos versenynek. A küzdelemben a román színeket összesen hat motoros fogja képviselni. Mani az E3-as kategóriában (300 köbcenti feletti, kétütemű motorok) áll rajthoz, a román csapatban szereplő Garbacea az E2-es (250 köbcentis kétütemű és 450 köbcentis négyütemű motorok), Marcel Butuza az E1-es (kétütemű 125 köbcentis és négyütemű 250 köbcentis) kategóriában indul. Lucian Neaga és Elek András János az E3-as kategóriában, azaz Manival egy kategóriában fog versenyezni, a szintén szatmári Szilveszter Márton pedig E2-es kategóriában indul.

Az idei Six Days versenyen harminc ország több mint 600 motorosa fog részt venni. Gyenes Mani harmadszor indul ezen a nemzetközi viadalon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: