2016-06-02 18:38:27• hírek • Szatmár.ro

Hat osztályból 141 diák búcsúzott csütörtök délután az Alma Matertől

Borongós időben kezdődött, kellemes napos időben ért véget a Kölcsey Ferenc Főgimnázium ballagási ünnepsége. Meghatott szülők, rokonok és barátok követték figyelemmel a főgimnázium udvarán, ahogy a féltett gyerekek kilépnek az Életbe, ahol rengeteg kihívás vár majd rájuk.

A ballagó diákok ünnepi bevonulása 17 órakor kezdődött, majd az ünnepi köszöntők sorát Sárándi Annamária kezdte, aki felolvasta az iskola igazgatójának, Pataki Enikőnek az üzenetét. Az igazgatónő igazoltan hiányzott az ünnepségről, ugyanis most vette át Budapesten a kiemelkedő tehetséggondozói munkájáért járó Bonis Bona díjat.

"A kölcseys diákok szorgalma, kiemelkedő képességei, tanulmányaikban elért eredményei jogosítottak fel e díjra. Az iskolát, a közösséget azok teszik naggyá, akik legjobb tudásuk szerint tesznek érte. Nem nagy dolgokat feltétlenül, de a hétköznapok során legjobb tudásuk szerint állják meg a helyüket. Büszke vagyok, hogy kölcseys lehetek, és büszke  vagyok rátok, kölcseys diákokra, ez az érzés pedig a legrangosabb díjjal felér! Őszintén kívánom, hogy ez a büszkeség nektek is tartást adjon és kapaszkodót jelentsen majd életetek minden pillanatában. Most, hogy búcsúztok nem is kívánhatok többet nektek annál,  amit eddig is elmondtam: legyetek boldog, elégedett emberek. Merjetek nagyot álmodni, nagy célokat kitűzni magatok elé, lássátok magatok előtt a bejárandó út állomásait, és tegyetek meg mindent azért, hogy álmaitok valóra váljanak. Kísérje utatokat mosoly és nevetés, a család és a barátok biztató szava" - állt az üzenetben.

"Maradjatok emberek és az életben legyetek büszkék az iskolára és a térségre, ahol születtetek" - búcsúzott a végzősöktől Pataki Csaba szenátor. Kereskényi Gábor parlamenti képviselő felelevenítette 18 évvel ezelőtti ballagását, amikor ő is örült a felnőtté válásnak. "Legyen most az örömé az elsőbbség, később jön majd a sok-sok felelősséggel járó felnőttkor" - mondta.

A rendezvény részeként a XI. osztályosok átvették az iskola szimbolikus kulcsát a végzősök képviselőitől. A ballagók nevében Farkas Henrietta, XII.E osztályos diáklány mondott búcsúbeszédet, aki egyébként az évfolyam legjobbja, a négy éves tanulmányi átlaga 9,98 volt.

A ballagási ünnepség kulturális műsorral folytatódott, majd sor került a díjak, elismerések átadására is. Több tucat elismerés talált gazdára. Az Autonet-díjakat Kovács Patrik, Kovács Tamás és Mali Imre vették át, a Száva-díjjal Farkas Henriettát tüntették ki. Az Erika-díjban Doroha Liza részesült, a Kölcsey Alapítvány díját Medgyesi Márta kapta. A Thália-díjat Iánosi Abigél, a Véndiákszövetség díját Fehér Ádám, a Czine Tibor és Szabolcs Alapítvány díját Hütter Vince vehette át. A Tóth Örs-díjat Görbe Helga és Ilyés Júlia kapta megosztva, Pataki Csaba szenátor díját Bente Tamás, Erdei D. István parlamenti képviselő díját Kuki András, Kereskényi Gábor parlamenti képviselő díját pedig Bakó Evelin vehette át.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: