2020-02-21 13:11:12• hírek • Bede Emőke

Hat órán keresztül küzdöttek a lángokkal a tűzoltók Gombáspusztán

Különösen hosszú bevetésen vannak túl a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség tűzoltói és az egri önkéntes csapat tagjai, Gombáspuszta Sárközújlak felőli bejáratánál ugyanis péntek hajnalban olyan hatalmas tűz ütött ki egy épületben, hogy eloltásához nem kevesebb mint hat órányi megfeszített munka kellett.

Az ISU tájékoztatása szerint a hajnali 4 órakor befutó segélyhívás nyomán három tűzoltókocsival 20 hivatásos vonult ki a helyszínre, kikhez csatlakoztak az egri önkéntesek is saját kocsijukkal. Kiérkezésükkor a lángok már javában emésztették a kb. 800 négyzetméteren elterülő tetőszerkezetet. Az oltás meglehetősen nehéz és hosszadalmas volt, ugyanis az épület szerkezeti kialakítása miatt csak az emelőkosarakból tudtak bejutni a tetőtérbe, melyet sűrűn gomolygó füst töltött be, és egyszerre több tűzfészek is táplálta a lángokat.


A bevetés végül hat órányi oltás után zárult le. A tűzben szinte teljesen megsemmisült a tetőszerkezet, annak minden gerendájával együtt, ugyanakkor megrongálódott 37 termopán ablak, 2 termopán ajtó, néhány bútor, illetve különféle dokumentumok és akták is. A katasztrófavédelem szerint a tüzet egy meghibásodott vagy nem megfelelően leszigetelt vezetékben kialakult elektromos rövidzárlat okozta.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: