2008-06-03 16:48:31• hírek • Szatmar.ro

Visszakapták a kölcsönadott elnöki széket

 Csehi Árpád, a megyei tanács új elnöke sajtótájékoztató keretében köszönte meg a lakosság bizalmát.

-Visszakaptuk a megyei tanács kölcsönbe adott elnöki székét - nyilatkozta Csehi Árpád a megyei tanács új elnöke a kedden megtartott sajtótájékoztatón.

Csehi Árpád, az RMDSZ megyei tanácselnök-jelöltje a helyhatósági választásokon 60 038 szavazatot szerzett, amely 43,32 százalékot jelent. Az RMDSZ jelöltje ezzel az eredménnyel megszerezte a Megyei Tanács elnöki posztját.

Csehi Árpád a sajtótájékoztatón megköszönte mindenkinek a munkáját, valamint azoknak a választópolgároknak is üzent, akik bizalmat szavaztak neki.

-Tavaly decemberben sokan nevettek, amikor azt mondtam öt hónapra kölcsön adjuk az elnöki széket, most már mindenki láthatja komolyan gondoltuk. Tudtuk és bíztunk benne, hogy a lakossággal közösen sikerülni fog. Hosszú, kemény munka van mögöttünk, de ami előttünk áll az még összetettebb - magyarázta Csehi.

Az elkövetkezendő hetekben zajlik az új megyei tanácselnök beiktatása, a jogi procedúrák elvégzése. Csehi mint mondja minél hamarabb szeretne munkához látni, hiszen számos dolog vár megoldásra, kommunikációs zavarokat kell kiküszöbölni, projekteket kell elindítani, a folyamatban lévőket pedig felgyorsítani. Csehi a jövőbeni politikai elképzelésekről szerdán tárgyal Kelemen Hunorral, a Kolozs megyei RMDSZ elnökével.

Kovács Máté, az RMDSZ megyei kampányfőnöke elmondta, elégedett a csapat teljesítményével. "Az RMDSZ jelöltjei programokkal álltak a választók elé, és ezt a választók értékelték. Bízom abban, hogy a második fordulóban is hasonlóan sikeresen szerepelnek a Szövetség jelöltjei"-mondta.  Kereskényi úgy értékelte, hogy az évekkel ezelőtt fiatalítást és szemléletváltást is igazolták az eredmények, hiszen vasárnap 2000-rel több szavazatot kapott az RMDSZ városi listája, mint négy évvel ezelőtt.

P.A. 

 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: