2006-03-09 22:35:08• hírek • Szatmar.ro

Kormánykölcsönből épül

Korodi Attila államtitkár megoldást talált a szeméttelep problémájára.

Korodi Attila államtitkár és Békéssy Erzsébet
Megoldást találtak Szatmár megye tervezett regionális hulladéktározójának építkezési projektjének támogatására - jelentette ki szatmárnémeti látogatása alkalmával Korodi Attila, a Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Minisztérium európai uniós integrációval foglalkozó államtitkára.

Korodi elmodása szerint már meg is tette a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy megoldja ezt a sürgető problémát. Az államtitkár szerint a minisztérium külföldi banki hitelből támogatja a Szatmár megye projektjét. Ez azért is fontos, mert 2010-ig kötelező módon be kell zárni a jelenlegi szeméttelepet.

 Szabó István, a Szatmár Megyei Tanács elnöke az államtitkár bejelentésére reagálva elmondta: jelenleg ez Szatmár megye legégetőbb problémája, óriási megvalósítás lesz tehát, bármilyen más beruházásnál jelentősebb.

Az államtitkár a késő délutáni órákban az RMDSZ polgármestereivel, alpolgármestereivel, majd  Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács képviselőivel tárgyalt. Korodi ismertette a közeljövőben várható pályázati lehetőségeket,  amelyek a víz– és csatornahálózatok, illetve víztisztítóállomások  fejlesztésére vonatkoznak, de pályázásra bíztatta az ifjúsági szervezeteket is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: