2009-04-28 16:59:52• hírek • Parajdi Andrea

A BMW, a Lenovo és a Philips is beruházna

A BMW, a Lenovo és a Philips cégek beruházási szándékkal érdeklődnek az Ákos község mellett lévő Ipari Park iránt. Az új társaságok 1000-1500 munkahelyet teremthetnek a környéken. Geréb Miklós, Ákos község polgármestere bizakodó a beruházók komoly szándékait illetően.

Egy éve jött létre 20 hektáron az Ákosi Ipari Park, ahol egészen februárig egyetlen egy, építkezésekhez szükséges vasszerkezeteket előállító belga cég működött. A vállalat körülbelül nyolcvan alkalmazottal dolgozott, azonban a gazdasági válság hatására a tulajdonosok felszámolták ezt a székhelyet. Nemrégiben derült ki, hogy a terület iránt vannak újabb érdeklődő neves vállalatok, mint az autók gyártásával foglalkozó BMW, a számítógépeket forgalmazó Lenovo, illetve az elektronikai cikkeiről híres Philips.

Arról pontos információk még nincsenek, hogy mikortól fognának hozzá a beruházásokhoz, jelenleg csupán annyi biztos, hogy az említett vállalatok érdekeltek az Ákosi Ipari Park iránt. -Bízunk benne, hogy a vállalatoknak komoly a beruházási szándékuk. Ákos községben nagy szükség lenne az új munkahelyekre, s az Önkormányzatra is ráférne egy bevételnövekedés - mondta el lapunknak véleményét Geréb Miklós polgármester.

Amennyiben mindhárom vállalat beruházna az Ákosi Ipari Parkban 1000-1500 munkahelyet teremthetnének a környék lakói számára. Geréb Miklós szerint a község munkanélkülijei ennél több munkahelyet is be tudnának tölteni, éppen emiatt kimagaslóan szükség van az új munkaadókra. Ha több lenne az alkalmazott a községben, akkor a Polgármesteri Hivatal személyi jövedelemadóból érkező bevétele is nagyban növekedhetnek.

-A befektetők által elérhetővé válna az, hogy Ákos község Önkormányzata saját jövedelméből működhessen, és ne kelljen folyamatosan a támogatásokra várni - fejti ki az Ipari Park lehetőségeit Ákos polgármestere, aki arról is beszámolt, hogy a Szatmár Megyei Prefektúrán legközelebb jövő héten ülnek tárgyalóasztalhoz a téma továbbtárgyalása érdekében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: