2009-02-06 15:40:45• hírek • Parajdi Andrea

Hat millió euróra pályázhatnak

Három olyan pályázat készítését tervezi a Szatmár Megyei Tanács, amelyek határon átnyúló útszakaszok felújítását eredményeznék.  A Megyei Tanács pénteki ülésén jóváhagyta az előzetesen összeállított projektkoncepciót.

A.magyar-román határon átnyúló együttműködési program keretében, közös projektek által több mint 104 millió eurót kérhet le Románia és Magyarország. Ezt az összeget két tengelyen lehet felhasználni, egyik az infrastruktúra fejlesztését célozza meg, míg a másik a gazdasági-, és kommunikációs együttműködés erősítését, illetve a veszélymegelőzést és kárelhárítást szorgalmazza.

Az első tengelyen a Szatmár Megyei Tanács három határon átnyúló útfelújításra készít pályázatot, a Szárazberek és Dabronc, a Börvely és Ura, valamint a Szaniszló és Ömböly közti útszakaszok modernizálására próbálnak finanszírozást szerezni. Az utóbbi két útszakasz 10-10, míg az előbbi 4 km hosszú. Az egyes pályázatok külön-külön maximálisan 6 millió euró támogatást kaphatnak.

A Megyei Tanács tagjai február 6-i ülésükön jóváhagyták a pályázatok rövid projektkoncepcióit, amelyeket február 16-ig kell benyújtani. A projektek műszaki dokumentációjának kidolgozásához csupán azután lehet hozzáfogni, ha az Irányítóhatóság hivatalos értesítést küld arról, hogy életképesnek tartja a leadott terveket.

Három olyan pályázat készítését tervezi a Szatmár Megyei Tanács, amelyek határon átnyúló útszakaszok felújítását eredményeznék.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: