2017-03-17 17:52:20• hírek • Kocsis Zoltán

Hat meccses nyeretlenségi szériának vetett véget az Afumati az Olimpia otthonában

Győzelem esetén beérte volna pontszámban a harmadik Sepsi csapatát az Olimpia, ám a sárga-kékek komoly meglepetésre kikaptak a 25. forduló nyitómeccsén, péntek délután hazai pályán az Afumati ellen. Amely ezzel hat meccses nyeretlenségi sorozatának vetett véget. Ezen a hat bajnokin ráadásul mindössze egyetlen pontot szereztek.

A mérkőzés nem indult jól a szatmáriak számára, a 11. percben egy ellenfél ráesett Cosmin Iuhas lábára. A csapatkapitány olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a mentő azonnal kórházba szállította. Helyére Cosmin Bura állt be. A helyzet tovább romolhatott volna, Mihai Onicas csúnya könyökléséért azonban a játékvezető csak sárgát adott.

A játékot a hazaiak irányították, fölényük azonban meglehetősen meddő volt. Túlságosan sok említésre méltó esemény nem is történt, mígnem a 34. percben a vendégek szinte semmiből vezetést szereztek: Dorin Burlacu lőtt kapura mintegy 20-22 méterről, a labda megpattant egy védőn, majd a földön, becsapva ezzel Iulian Anca-Trip kapust.

Kevesen múlott azonban, hogy a csapatok nem döntetlennel vonultak szünetre, a 44. percben Carlo Erdei remek centerezését azonban Raul Krausz futtában kapufára rúgta.

A második félidőben sem változott a játék képe, de a szatmáriak képtelenek voltak igazán komoly gólszerzési lehetőséget kialakítani. A legnagyobb veszélyt a vendégek kapujára Cristian Daminuta jelentette szabadrúgásból: a labda előbb kevéssel elkerülte a kaput, majd néhány perccel későb Vlad Mutiu kapus védett bravúrral. Az Oli minden energiáját mozgósította az egyenlítés érdekében, de Krausz fejese után a kapufa mellett hagyta el a pályát a labda, és a vendégek kontráiban is mindig benne volt a veszély: egy esetben Florin Muresan az utolsó pillanatban mentett becsúszva.

Vereségével az Olimpia marad az ötödik helyen, a következő fordulóban pedig a jelenlegi harmadik otthonába, Sepsiszentgyörgyre látogat.

25. forduló:
Olimpia – Afumati 0-1
gól: Burlacu (34.)
Az Olimpia összeállítása: Anca Trip - Durus, Fl. Mureşan, Heil, Iuhas (csk.)(Bura 14') - Krausz, Onicas (R. Rus 46') - Erdei, Daminuta, Oct. Ursu (V. Pop 56') - Ad. Voicu

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: