2012-08-22 15:13:07• hírek • Kocsis Zoltán

Hat közlekedési lámpát szerelnek fel a régi központban

Szatmárnémeti városvezetése elutasította a közlekedési tanulmány elkészítésének lehetőségét, a Közlekedésbiztonsági Bizottság pedig szerdán eldöntötte, hogy mégis közlekedési lámpákat szereltet fel a régi központban. Összesen hatot.

A régi központot alkotó Szabadság tér körüli közúti forgalom fluidizálása visszatérő motívuma a Közlekedésbiztonsági Bizottság legutóbbi három ülésének. Július 24-én merült fel először a közlekedési lámpa felállításának lehetősége, majd augusztus elsején döntés született arról, hogy egy temesvári cég tanulmányt készít a forgalomról és a lehetséges megoldásokról.

Szerdán Marcela Papici, a bizottság elnöke bejelentette: mégsem készítenek tanulmányt. Egyrészt az ára miatt (több, mint 15 ezer euróba kerülne), másrészt, mert igazán releváns akkor lenne, ha az iskolakezdés után mérnék fel a forgalmat. Márpedig az alpolgármester tervei szerint akkor már működniük kell a lámpáknak. Mert hogy a bizottság eldöntötte: felállítják őket. Többet is!

Közlekedési lámpa kerül a Szabadság tér mellett a virágárusok előtti gyalogos átjáróhoz, a Pastravului utca sarkához, a Parangului és a Decebal utcák közé, a Decebal utcára valamint a Megyei Könyvtár és a Vécsey-ház közötti gyalogosátjáróhoz.

Az elképzelések szerint egy hónap múlva ezen a helyen négy közlekedési lámpa lesz majd

Hogy a felszerelés, a villamosáram hálózatának módosítása, a kivitelezés mennyibe kerül, arról nem esett szó. Egy korábbi ülésen elhangzott, hogy egy lámpa ára körülbelül 60.000 - 80.000 lej. Azt viszont Papici kijelentette, szeretné, hogy az iskolakezdet előtt néhány nappal már üzembe legyenek helyezve a lámpák.

Az alpolgármester kihangsúlyozta, hogy a lámpák össze lesznek hangolva, ezzel elősegítve az autós forgalom fluidizálását. Éjszaka pedig váltakozó sárga fény villog majd. „A hosszú távú terv a központ teljes lezárása. Addig azonban meg kell valahogy oldani a forgalmat", érvelt Papici.

Ide is lámpa kerül

Sokak szerint azonban Szabadság tér körüli forgalom nem is annyira tragikus. „Szerintem az Unicarm üzlet előtti gyalogos átjárónál nagy szükség van egy lámpára. Az egy kritikus pont. Azt leszámítva azonban nem tartom szükségesnek. Attól tartok, hogy csak lassítani fogja a forgalmat", válaszolta a Szatmár.ro megkeresésére Madarász Csaba, a First Drive autósiskola egyik vezetője és egyben oktatója.

Ide is lámpa kerül

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: