2012-07-02 11:11:49• hírek • Kocsis Zoltán

Hat közlekedési baleset egy hétvége alatt

Sajnálatos módon fél tucat közlekedési baleset történt az elmúlt hétvégén Szatmár megyében. Két személy súlyos testi sérüléseket szenvedett, egy esetben pedig az alkohol hatása alatt álló sofőr okozott balesetet.

A legsúlyosabb következményekkel járó baleset szombat délután történt Érendréden, ahol egy idős nő nyaki gerinctörést szenvedett, pedig közvetlen módon nem is volt részese a balesetnek. Délután 19 óra körül a 17 éves N.E robogójával nem tartotta be az ajánlott követési távolságot és amikor a személygépkocsijával előtte haladó 43 éves Danut T. lelassított, hogy a Főutcáról a Mihai Eminescu utcára forduljon le, már nem tudott időben megállni. A robogó az autó jobb hátsó ajtajának ütközött, onnan pedig az út menti árok fölötti hidra csapódott, ahol letarolta az ott álldogáló Doina F.-et. Danut T., látva, hogy a 60 éves nő súlyos sérülést szenvedett, egy másik autóval azonnal kórházba szállította őt.

A rendőrség engedélye nélkül elhagyta a helyszínt N.E. is, minek következtében mindkettejük eljárás indul a baleset helyszínének engedély nélküli elhagyásáért. Emellett a robogós fiatalember ellen gondatlanságból okozott súlyos testi sértés miatt is eljárást kezdeményezett a hatóság.

Súlyos sérülést szenvedett tíz órával korábban Érendréden az 55 éves Horst I., aki a túlzott sebesség miatt elveszítette uralmát motorkerékpárja fölött, ami átsodródott a szemben jövő sávra, ott pedig nekiütközött a 30 éves Ioan L. által szabályosan vezetett tehergépkocsinak. Az ütközés következtében Horst I.-nek eltörött a bal lábszára.

Az alkohol hatása alatt álló gépkocsivezető okozott balesetet szombat késő este Középhomoródon. Andrei P. 22.30 körül elveszítette uralmát személygépkocsija fölött és egy betonoszlopnak ütközött. A helyszínelő rendőrök megállapították, hogy a 39 éves sofőr erősen ittasan ült a kormánykerék mögé: az alkoholteszt 0,72 mg/l alkoholkoncentrációt regisztrált kifújt levegőben.

Szintén komoly következményekkel jár majd C. Mária Sarolta tette is, aki Opel típusú személygépkocsijával nem adott elsőbbséget a 41 éves Gheorghe I. által szabályosan vezetett Renault-nak. Az eset vasárnap történt Csanáloson, ahol kiderült: a 42 éves semmilyen kategóriás jogosítvánnyal nem rendelkezett.

A hétvége során két, kisebb sérüléseket okozó gázolás történt Szatmárnémetiben. Péntek délután 15.00 körül a Károlyi úton az 56 éves M. Ferenc nem adott elsőbbséget a gyalogos átjárón szabályos körülmények közepette közlekedő Ioan D.-nek. Szombat este, kevéssel 22.30 előtt a Lucian Blaga sugárúton, a benzinkút közelében a 37 éves Carmen B. személygépkocsijával megütötte az úttesten szabálytalan helyen átkelni szándékozó 17 éves B.A.-t, ám ő is megúszta kisebb sérülésekkel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: